Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 119,00 zł
- BANER 2x1 ZAPIEKANKI XXL BAR RESTAURACJA piec food
- 127,99 zł z dostawą
- 119,00 zł
- BANER 2x1 RESTAURACJA tortilla garnek do frytek
- 127,99 zł z dostawą
- 119,00 zł
- BANER 2x1 ZAPIEKANKI XXL BAR RESTAURACJA piec pub
- 127,99 zł z dostawą
Opis
Restauracja Amber Room pragnie wesprzeć podopiecznych
Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy!
Zapraszamy do licytacji - Zespół Restauracji Amber Room.
Menu degustacyjne przybliży Państwu najbardziej wysublimowane dania, jakie można skosztować w restauracji Amber Room.
Połączenie polskich tradycyjnych smaków z elementami najciekawszych trendów kulinarnych.
Dziewięć specjalnie dobranych dań zabierze Państwa w kulinarną podróż przygotowaną przez szefa kuchni Roberta Skubisza, srebrnego medalistę reprezentacji Polski na Olimpiadzie Kulinarnej z 2016 r. w Erfurcie i laureata wielu prestiżowych nagród kulinarnych.
Do kreacji dań użyte zostały specjalnie wyselekcjonowane, najwyższej jakości składniki pochodzące z ekologicznych upraw oraz hodowli z Polski, Europy i ze Świata.
Starannie dobrane alkohole, z pałacowej piwnicy, będą wzbogacać smak, dając wyższy poziom doznań i komplementując każdą z potraw.
Nasza obsługa zapewni serwis na najwyższym światowym poziomie i sprawi, że ten czas będzie niezapomniany.
PRZYSTAWKA ZIMNA /
COLD APPETIZER
Tatar z polędwicy wołowej, borowiki, szalotka, Oscypek, oliwa truflowa
Beef tartare, boletus, shallot, Oscypek cheese, truffle oil
Vestal Pomorze lub Bouchard Aine & Fils, Burgundy, France
Potato Vodka / Pinot Noir
PRZYSTAWKA CIEPLA / HOT APPETIZER
Risotto dyniowe, szałwia, Gouda Przemkowska, oliwa migdałowa
Pumpkin risotto, sage, blue cheese, almond oil
Tenuta di Corte Giacobbe, IGT Toscana, Italy
Pinot Grigio
Krewetki, kasztany, chorizo, kakao, cytryna
Prawns, sweet chestnut, chorizo, cocoa, lemon
Cava Giró Ribot Brut Reserva, Penedes, Spain
Macabeo, Xarello, Perellada
ZUPA / SOUP
Krem z pietruszki, trufla, żółtko, sól węglowa
Cream of parsley soup, truffle, egg yolk, carbon salt
Bodegas Gramona Gessami, Penedes, Spain
Muscat, Sauvignon Blanc, Gewurztraminer
SORBET / SORBET
DANIE RYBNE / FISH COURSE
Turbot, purée z selera, tapioka, warzywa korzeniowe, cebula, soliród
Turbot, celery purée, tapioca, root vegetables, onion, salicornia
Domaine Gobelsburg, Kamptal, Austria
Riesling
DANIE MIĘSNE / MEAT COURSE
Comber jagnięcy, kuskus, boczniak, szpinak, gorczyca, jus pieczarkowy
Rack of lamb, couscous, oyster mushroom, spinach, mustard seeds, champignons mushrooms jus
Rosso di Montalcino Poggio Cerrino, Tuscany, Italy
Sangiovese Grosso
DESER / DESSERT
Biszkopt, śmietana, wędzona śliwka, kakao, Śliwowica
Sponge cake, cream, smoked plum, cocoa, Śliwowica
Tokaji Szamorodni, Edes, Oremus, Hungary
Furmint
SELEKCJA SERÓW / CHEESE SELECTION
Polskie sery zagrodowe
Polish farm cheese
Menu degustacyjne przewidziane do zamówienia przez cały stolik
Our degustation menu is designed to be taken by the whole table
The Tasting menu
Poniedziałek / Piątek 17.00 – 21.00
Sobota 17.00 – 21.00
Niedziela 17.00 – 19.30
Czas trwania degustacji 2 – 2,5 godziny.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.