Gdzie:
Restauracja Hotelu HP Park Plaza - Wrocław, ul. Drobnera 11-13
Kiedy:
Kolacja odbędzie się w okresie styczeń-marzec 2018, w uzgodnionym terminie.
Koszt kolacji:
Kolacja odbędzie się w ramach gościnności restauracji.
Państwo nie ponoszą żadnej opłaty z tego tytułu.
O restauracji:
Szef Kuchni Hotelu HP Park Plaza, Zbigniew Koźlik czerpie inspiracje z przedwojennej kuchni lwowskiej, jednej z najlepszych ówczesnych kuchni europejskich. Znajdziemy w niej elementy dań francuskich, niemieckich a nawet bałkańskich. Przepisy w naszej kuchni oparte są na regionalnych produktach dolnośląskich wytwarzanych przez małe gospodarstwa rolne. Wielką wagę przykładamy do zdrowego żywienia naszych Gości. Odpowiednio zestawiane składniki zapewniają nie tylko znakomity smak, pełną wartość odżywczą lecz również zbilansowaną dietę. Szef kuchni jest ambasadorem nowoczesnej kuchni wrocławskiej, która coraz mocniej zaznacza się na kulinarnej mapie Polski. Prezentujemy ją zarówno na scenach krajowych jak i zagranicznych. Obecność swoją odnotowaliśmy m.in. na Expo w Mediolanie, w Ambasadzie Polskiej w Pradze, oraz na targach turystycznych w Wiedniu. Codziennie wskazujemy naszym Gościom potrawy i produkty dolnośląskiej, oznaczając je w karcie menu logiem „Kulinarnego Dziedzictwa Dolnego Śląska”.
Menu: Do wykorzystania w ramach kolacji jest kwota 250 złotych na wszystkie dania, napoje i alkohole z karty.
Kinga Preis – znakomita polska aktorka. Ukończyła w 1996 roku wrocławską PWST. W ciągu kilkunastu lat kariery nagradzana była wieloma prestiżowymi nagrodami, między innymi im. Zbyszka Cybulskiego dla "młodych aktorów wyróżniających się wybitną indywidualnością" czy Złotą Kaczką dla najlepszej aktorki 2001 roku. Swój aktorski wizerunek utrwaliła w takich filmach, jak "Cztery noce z Anną", "Dom zły" czy nominowany do Oscara "W ciemności". W 2010 została odznaczona Złotym Krzyżem Zasługi.