This website uses cookies to provide services and pursuant to the Cookies Policy. You may define the conditions for keeping or accessing cookies in your browser. ×

Sery, masło, jogurt, kefir

How to buy?

Current price

24,05

Auction has ended

Shipping costs
First class registered mail 8,50 zł

All options

Seller (182)  

99,6 % positive feedback

View feedback

Other items
Ask Seller
  • Description
  • Payment and shipping
Sery, masło, jogurt, kefir
Jak samodzielnie zrobią ser z mleka krowiego, owczego lub koziego? Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał ? zawsze świeży, bez konserwantów.

Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami.

Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobią m.in.:

+ twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel
+ bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę
+ ser monastyrski i ser piwny
+ sery pleśniowe ? brie, camembert, roquefort
+ sery półtwarde i twarde ? tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan
+ śmietanę i masło
+ zsiadłe mleko, jogurt i kefir

Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów

Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.
Stron: 176; oprawa twarda; stan nowy.