Kontakt
24h - 7 dni w tygodniu
grecki.skladzik@gmail.com
Telefon
tel. +48 796 109 102
Wysyłka
Paczkomaty Inpost - 7,99 PLN
Kurier - 19,99 PLN
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 400 PLN
Odbiór osobisty - 0 PLN
Wpłata na konto
Nr rachunku bankowego
24 1050 1461 1000 0022 2745 6569
Certyfikaty
Chroniona Nazwa Pochodzenia
Chronione Oznaczenie Geograficzne
Agrocert
Produkcja Organiczna
Grecka świeża oliwa z oliwek Extra Virgin
Premium PGI z Thassos 3 L
Oliwa z oliwek z wyspy Thassos, to oliwa jednorodna klasy Premium
z certyfikatem Chronionego Pochodzenia Geograficznego PGI oraz AGROCRET z ostatnich zbiorów 2016.
Data przydatności do spożycia 12.2017
Puszka posiada zakręcany dozownik, umożliwiający wygodne przelewanie, a także wielokrotne otwieranie i zamykanie.
Każdorazowo przywozimy ją sami, współpracujemy z lokalnym niewielkim producentem oliwy i oliwek, dzięki czemu jesteśmy pewni jej pochodzenia i jakości. Kwasowość sprzedawanej przez Grecki Składzik oliwy Extra Virgin nie przekracza 0,37% , na dowód czego posiadamy certyfikaty.
Oliwa smaczna...
Sprzedawana przez Nas Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno Premium Thassos,
ma delikatny, łagodny smak i złocistą barwę. Doskonale nadaje się zarówno do spożycia na surowo, do smażenia, czy jako dodatek do gotowania lub pieczenia. Nie pozostawia goryczkowego posmaku, jest delikatna, aksamitna i aromatyczna - kwintesencja Grecji.
...i zdrowa...
Wartości odżywcze 100 g: energia 900 kcal, tłuszcze 100 g, w tym nasycone 14 g, jednonienasycone 79 g, wielonienasycone 7 g.
Oliwa pochodzi z oliwek z gatunku THROUBA, występującego TYLKO na wyspie Thassos. Dzięki temu posiada wiele właściwości pro zdrowotnych, między innymi przeciwgrzybiczne, przeciwzapalne, bakteriobójcze, antyoksydacyjne, obniża również ciśnienie.
Oliwa z oliwek z Thassos zawdzięcza swoją wyjątkową jakość i złoty kolor korzystnemu klimatowi, oraz szczególnemu rodzajowi oliwek THROUBA z Thassos. Jest ona uznana oznaczeniem o chronionym pochodzeniu geograficznym PGI.
Podczas przetwarzania oliwy część Oleuropein hydrolizuje się wzbogacając smak i zapach.
Polifenole zawarte w oliwie przyczyniają się do znacznego ograniczenia utleniania kwasów tłuszczowych, co popularnie nazywamy jełczeniem.
Oleuropeina, tyrosol, hydrotyrosol, oraz witamina E sprawiają, że oliwa z oliwek ma znakomite właściwości antyoksydacyjne, eliminuje wolne rodniki, zmniejsza skutki utleniania powodowane przez organizmy tlenowe.
Poza tymi związkami, w oliwie z oliwek obecne są witaminy, mikroelementy i wiele kwasów, jak kwas wanilinowy, kofeinowy, czy kumarowy.
Te wszystkie właściwości przeciwutleniające i bakteriobójcze są bardzo korzystne dla ludzkiego zdrowia.
Zapraszamy zatem do zakupów. Zrób przyjemność swojemu podniebieniu i odżywiaj się zdrowo.
Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani zakupem większych ilości naszych smakołyków, czy też podjęciem współpracy, zapraszamy do kontaktu.