Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

Przepis na domowe Krówki Ciągutki Mordoklejki

Jak kupować?
  • 1 osoba licytowała, wygrał (172)
  • Zakończona (nie 8 lut 2015 14:04:19 CET)

Aktualna cena

1,00

Licytacja zakończona

Koszty dostawy
Wysyłka e-mailem 0,00 zł

Wszystkie opcje

Sprzedający (802)  

100,0 % pozytywnych komentarzy

Zobacz wszystkie komentarze

Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
  • Opis
  • Dostawa i płatność
Witam

Jak zrobić krówki? Poznaj przepis na ciągutki, które zrobisz w domu!

Krówki, ciągutki, mordoklejki – niezależnie od tego jak nazywamy te pyszne cukierki, myśląc o nich przywołujemy beztroski smak dzieciństwa. Nie musisz iść do sklepu, żeby cieszyć się ich wyjątkowością – te domowej roboty są nie tylko smaczniejsze, ale wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Podpowiem ci, jak samemu zrobić krówki – zarówno tradycyjne, jak i smakowe: czekoladowe, sezamowe i orzechowe.
Historia krówek sięga jeszcze lat przedwojennych – ciągutki już od pierwszych chwil istnienia zyskały wielu zwolenników. Ich sukces opierał się na niespotykanym wówczas smaku i wyjątkowej konsystencji – były kruche, a zarazem ciągnące się i wyjątkowo słodkie (takie są zresztą do dziś).
Krówki to typowo polskie cukierki – kochamy je za smak, zapach, konsystencję i charakterystyczne papierki, w które są zawinięte. Paradoks polega na tym, że są banalnie łatwe w przygotowaniu. 

Podstawowymi składnikami ciągutek są jedynie: cukier, mleko (lub śmietana) i margaryna. Przepis można dowolnie modyfikować i dodawać ulubione składniki jak np. mak, sezam, orzechy czy kakao. Wychodzą każdemu, więc... do dzieła! :)



Naprawdę pyszne, sam przyrządzałem, a moi goście byli zachwyceni ;)

Po wpłacie pieniędzy na konto WOŚP prześlę przepisy mailem w pliku PDF

Każdy grosz się liczy;)

Pozdrawiam

Gramy do końca świata i jeden dzień dłużej.