Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 19,99 zł
- Ścierki na rolce 35 szt. bawełniane Forte+
- 29,98 zł z dostawą
- 5,50 zł
- WORKI NA ŚMIECIE MULTI TOP ZAPACHOWE 35L 20SZT
- 15,49 zł z dostawą
- 4,18 zł
- AZ Worki na śmieci z uszami cytrusowe 35L 28szt
- 13,17 zł z dostawą
35 Najlepszych Przapisów Na Nalewki i Likiery (2125376096)
Organizacji charytatywnej Fundacja WOŚP
Opis
Koniak domowy
Do gąsiorka wrzucić 20 dag suszonych śliwek bez pestek, zalać 50%
wódką, szczelnie zakorkować i zostawić na cztery tygodnie, po czym zlać
wódkę, przefiltrować, porozlewać do butelek, starannie je zakręcić,
wynieść w chłodne, suche miejsce na co najmniej rok.
Po tym czasie wódka będzie smakować jak prawdziwy koniak.
Likier jeżynowy
1,5 kg jeżyn
1 kg cukru
l spirytusu 96-procentowego
Sposób wykonania :
Dojrzałe, dorodne jeżyny przebrać oczyścić z szypułek.
Następnie zmiksować.
Wsypać cukier dokładnie wymieszać pozastawiać na 2 dni.
Potem wlać spirytus i ponownie dobrze wymieszać.
Po 3 dniach przecedzić przez gęste sito wyłożone co najmniej podwójnie złożoną gazą
lub przez filtr do kawy.
Pozostawić na tydzień, aby mieszanina się ustała.
Gdy osad opadnie na dno, a płyn stanie się klarowny, ostrożnie przesączyć płyn przez
bibułę filtracyjną.
Zlewać do butelek z zakrętką.
Odstawić na pół roku.
1 kg cytryn
1 kg cukru
1 l mleka
1 l spirytusu 96-procentowego
Sposób wykonania :
Cytryny umyć, obrać z żółtej skórki oraz albedo (cienko skrojoną skórkę z 1 cytryny
zostawić), pokroić w plasterki, oczyścić z pestek, włożyć do gąsiorka, dodać cukier,
mleko, spirytus i skórkę z 1 cytryny.
Gąsiorek zamknąć i odstawić w chłodne, ciemne miejsce na miesiąc (wstrząsać
gąsiorkiem co kilka dni).
Następnie przefiltrować nalewkę do butelek przez bibułę filtracyjną (przesączać bardzo
wolno, kroplami).
Właściwie przefiltrowana nalewka jest krystalicznie czysta, ma żółtawy kolor i bardzo
delikatny smak.
Można ją pić juz po 2 tygodniach.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.