Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

Zmieniamy się dla Was!

Jesteś na archiwalnej wersji serwisu Allegro Charytatywni. Funkcjonalności zgodne z Regulaminem charytatywni.allegro.pl będą dostępne do 30.09.2020r.

Działania charytatywne możliwe są już na allegro.pl zgodnie z Załącznikiem nr 17 do Regulaminu Allegro.
Od 30.09.2020 domena charytatywni.allegro.pl będzie miała charakter wyłącznie promocyjny.

Sprawdź odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Działaj na allegro.pl!

×

Kolacja Marzeń VI z Urszulą Grabowską-Ochalik

Jak kupować?
  • 10 osób licytowało, wygrał (0)
  • Zakończona (sob 14 gru 2019 20:00:00 CET)

Aktualna cena

810,00

Licytacja zakończona

Koszty dostawy
Odbiór osobisty 0,00 zł

Wszystkie opcje

Sprzedający (48)

100,0 % pozytywnych komentarzy

Zobacz wszystkie komentarze

Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
  • Opis
  • Dostawa i płatność

 

Licytuj

Kolację z Urszulą Grabowską-Ochalik

Aktorka teatralna, filmowa i telewizyjna. W 2000 roku ukończyła Wydział Aktorski krakowskiej PWST. Obecnie współpracuje z uczelnią jako wykładowca wiersza. Od 1998 r. niezmiennie związana z krakowskim Teatrem Bagatela, w którym to będąc jeszcze studentką debiutowała rolą Wiery Aleksandrowny w spektaklu „Miesiąc na wsi” w reż. Barbary Sass. Na przestrzeni lat zagrała wiele wymagających ról, m.in.: Maszę w „Trzech siostrach” w reż. A. Domalika, Elein Robinson w „Absolwencie” w reż. P.Łazarkiewicza, Stellę w „Tramwaju zwanym pożądaniem” w reż. M. Meszaros, Annę Żmijową w „Weselu by Czechow” w reż. A. Domalika, Desdemonę w „Othello” w reż. M. Sobocińskiego, Ariel w „Seksie nocy letniej” w reż. A. Majczaka, Marię w „Woyzecku” w reż. A Domalika, Helenę w „Wujaszku Wani” w reż. W.Śmigasiewicza, Belę Berlo w „Sprzedawcach gumek” w reż. A. Korytkowskiej Mazur, Nastazję Filipownę w „Idiocie” w reż. N.Rakowskiego, Siostrę Ratched w „Locie nad kukułczym gniazdem” w reż. I. Viiqista. Współpracuje także z Teatrem Stu gdzie zagrała Ofelię w „Hamlecie” i Lizawietę w „Biesach” w reż. K. Jasińskiego, a także Leę w „Body Art” w reż. A. Barona Więcka. Szerszej widowni znana z popularnych seriali telewizyjnych, jako Agata w „Glinie” w reż. W. Pasikowskiego, Patrycja Sambor w „Na dobre i na złe”, Marta Bartosik w „Magdzie M.”, Sylwia Stern w „Tylko miłość”, Dorota w „Przepisie na życie” czy Marta Sajno w „Na krawędzi” M. Dutkiewicza. Zagrała też wiele ról filmowych, m.in.: Karolinę Szarłatowiczównę w „Przedwiośniu” w reż. F. Bajona, Iwonę w „Świadku koronnym” w reż. J. Filipiaka i J. Sypniewskiego, Marlenę w „Miłości na wybiegu” w reż. K. Langa, Joannę w „Joannie” w reż. F. Falka, Antoninę Dolinę w „Syberiadzie Polskiej” w reż. J. Zaorskiego, Emilię Kostrzewę w „Układzie zamkniętym” w reż. R. Bugajskiego, Ewę w ”Carte Blanche” w reż. J. Lusińskiego, Anastazję w „Sprawiedliwym” w reż. M. Szczerbica. W latach 2008 i 2009 była nominowana do „Telekamer” w kategorii „Aktorka”. Za rolę w filmie „Joanna” otrzymała szereg nagród indywidualnych: Polską Nagrodę Filmową „Orły” 2010, statuetkę Św. Jerzego na 33 międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Moskwie, a także Złotego Geparda na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Taszkiencie w kategorii najlepsza główna rola kobieca. Jest członkinią Polskiej Akademii Filmowej. W 2015 r. została odznaczona Brązowym Medalem „Zasłużony Kulturze „Gloria Artis.”

Gdzie?

Restauracja Nota_Resto by Tomasz Leśniak,
ul. Św. Krzyża 17, Kraków.

Kiedy?

Kolacja odbędzie się w okresie styczeń-marzec 2020, w uzgodnionym terminie.


O restauracji:

Autorska restauracja Tomasza Leśniaka, usytuowana w bliskiej odległości krakowskiego Rynku Głównego. Kuchnia Nota_Resto to połączenie międzynarodowych i polskich akcentów. Odpowiadająca idei fine dining, a zarazem bogata w smaku, autentyczna i zrównoważona. Duża kolekcja win została starannie wyselekcjonowana w zgodzie z kartą dań. Nowoczesne wnętrza tworzą atmosferę przytulnej elegancji. Goście mogą korzystać z sali głównej z całoroczną oranżerią i wyjściem do ogrodu, a także ze znajdującej się na poziomie -1, sali z otwartą kuchnią i piwniczką win.


Menu:

Specjalnie na tą okazję przygotowane zostanie 9-cio daniowe menu degustacyjne z pairingiem alkoholi.


Koszt kolacji:

Kolacje są wyrazem gościnności restauracji, które zgodziły się wesprzeć projekt. Osoba, która wygra licytację nie poniesie w związku z tym, żadnych dodatkowych kosztów

Organizator


Partner technologiczny