Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

Zdjęcie z Dedykacją

Jak kupować?
  • 1 osoba licytowała, wygrał (186)
  • Zakończona (wto 14 sty 2014 10:14:13 CET)

Aktualna cena

1,00

Licytacja zakończona

Koszty dostawy
Paczka pocztowa priorytetowa 3,99 zł

Wszystkie opcje

Wysyłka w ciągu 3 dni

Sprzedający (54)

100,0 % pozytywnych komentarzy

Zobacz wszystkie komentarze

Wszystkie przedmioty sprzedającego
Pytanie do sprzedającego
  • Opis
  • Dostawa i płatność
hosting
 


Aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
  

     

 

           Przedmiotem    Aukcji                                     charytatywnej  jest

                   Zdjęcie z  Dedykacją  

                                                                           Aleksandra Mikołajczaka  

 

 

 

 

 

GALERIA

 hosting

 

 

 

 

 


Aleksander Mikołajczak (ur. 1953) – polski aktor teatralny, filmowy i dubbingowy.

Ukończył PWST w Krakowie w 1976 r. Rok później otrzymał dyplom. Pracował w Teatrze Dramatycznym w Legnicy (1977-1978),Teatrze im. Jana Kochanowskiego w Opolu (1978-1979), Teatrze im. Stefana Jaracza w Łodzi (1979-1983), Teatrze Nowym w Warszawie (1983-1989), Na Kresach w Suwałkach (1990-1991).

Ma dwoje dzieci, Izę Miko i Sebastiana Mikołajczaka.

Jego żoną jest Marzanna Graff, pisarka, scenarzystka, aktorka.

Od 2009 jest Honorowym Ambasadorem Dzieci Chorych na Guzy Mózgu.

W roku 2010 otrzymał prestiżową nagrodę Bursztynowe drzewo w kategorii "Najlepszy aktor" za rolę w spektaklu "Serca Moc".

W roku 2011 otrzymał honorowy tytuł "Ambasador Sybiraków" za rolę w spektaklu "Podaj Dłoń".

Wybrana filmografia 

2012: Ixjana - kardiolog 

·         2012: M jak Miłość (odc.929, 933, 937, 938) - Ryszard Zawada, mąż Weroniki

·         2012: Ojciec Mateusz (odc.97) - dyrektor biegu

·         2012: Prawo Agaty (odc.12) - sędzia Zajkowski

·         2012: Ranczo (odc.76, 77, 78) - wizytator Bieżun

·         2012: Trick - przedstawiciel MSZ

·         2011-2012: Galeria (odc.98, 99, 105, 110, 141, 142)- komendant

·         2011: Instynkt (odc.12) - komendant główny policji

·         2011: Plebania (odc.1741, 1742, 1743, 1744, 1746, 1748) - kontroler

·         2011: Rezydencja - Albert Rogacki

·         2011: Układ Warszawski (odc.1) - Stefan Oporny, ojciec Marka

·         2011: Ranczo (odc. 53, 57) – naczelnik Bieżun z Regionalnej Izby Obrachunkowej

·         2011: Linia życia – profesor Wiktor Ostrowski, ojciec Michała i Moniki Pruskiej

·         2010: Trick (2010) – przedstawiciel MSZ

·         2010: Czarnobyl. Cztery dni w kwietniu Spektakl telewizyjny - Obsada aktorska (Sekretarz KC)

·         2010: Nowa (odc. 7) – Jerzy Rogalski, ojciec Kamila

·         2010: Ludzie Chudego (odc. 3, 4) – Tadeusz Zaremba, świadek w procesie "Kilofa"

·         2010-2012: Hotel 52 (odc. 2, 12, 73) – Kozłowski

·         2009: Synowie (odc. 24, 25) – klient "Vabika"

·         2009: Popiełuszko. Wolność jest w nas – ksiądz Georg Hussler z niemieckiego Caritasu

·         2009: Ostatnia akcja – aukcjoner

·         2009: Ojciec Mateusz (odc. 21) – Wasilewski, ojciec Jacka

·         2009: Naznaczony (odc. 7) – śledczy,

·         2009: Enen – ordynator Kański

·         2008: Kochaj i tańcz – ksiądz

·         2008: Boisko bezdomnych – działacz sportowy

·         2008: Stygmatyczka (Scena Faktu Teatru Telewizji) – lekarz

·         2007: Ranczo Wilkowyje – kierowca taksówki

·         2006: Plac Zbawiciela – prawnik, przyjaciel Teresy

·         2006: Job, czyli ostatnia szara komórka – krytyk filmowy

·         2004: Mój Nikifor – Bufetowy na dworcu w Krynicy

·         2004: Symetria – Adwokat Łukasza

·         2003: Sukces – Ojciec

·         2002: Haker – Kasjer w hipermarkecie

·         2002-2006: Samo życie – Stefan Fronczak

·         2001: Pieniądze to nie wszystko – Współwłaściciel "Krewetki"

·         2000: Wielkie rzeczy: Sieć – Rzepecki

·         2000-2001: Adam i Ewa – Lekarz Andrzej Nelfild

·         2000: Wielkie rzeczy: System – Rzepecki, sąsiad Ratajczaka

·         1999: Pierwszy milion – Robotnik sprzedający Frikowi akcje

·         1999: Dług – Oficer dochodzeniowy nad Wisłą

·         1997-1998: Z pianką czy bez – Tata organizujący ślub córce

·         1996: Gry uliczne – Dyrektor MSW

·         1995: Archiwista

·         1995-2005: Dziennik Telewizyjny Jacka Fedorowicza – On sam

·         1995: Ekstradycja – Porucznik WOP

·         1994: Stella Stellaris

·         1994: Spółka rodzinna – Oficer UOP

·         1994: Jest jak jest – Kabulak

·         1993: Pożegnanie z Marią – Mężczyzna

·         1990: Kapitan Conrad

·         1990: Kramarz – Milicjant podwożący Chruścika

·         1990: Rozmowy o miłości

·         1988: Kornblumenblau

·         1984: Romans z intruzem – Adam Kossowicz

·         1983: Wielki statysta – Kiliński

·         1981: Hamadria

·         1980-2000: Dom – Pracownik Radiokomitetu

·         1980: Gorączka – Robotnik przed fabryką

·         1979: Operacja Himmler – Niemiec robiący zastrzyki

·         1976: Ocalić miasto – Kanalarz Wodowiak

Przed kamerą gościnnie 

2013: To nie koniec świata jako szef Kamili (odc. 9, 12 i 13) 

·         2012: Prawo Agaty jako sędzia Zajkowski (odc. 12)

·         2011: Układ Warszawski jako Stefan Oporny (odc. 1)

·         2010: Ludzie Chudego jako Zaręba

·         2008−2009: Czas honoru jako Haliński (odc. 3 i 16)

·         2007: Niania jako doktor Kocur (odc. 57)

·         2007: Odwróceni – oficer (odc. 11)

·         2006: U fryzjera – Stan, kuzyn Grzegorza

·         2006: Kryminalni – Czaja (odc. 59 i 60)

·         2004-2006: Pensjonat pod Różą – Kontrahent

·         2004: Dziupla Cezara – Janusz Szlachta

·         2003: Na Wspólnej – Wojciech Femer

·         2002: Sfora – Chryń

·         2002-2003: Kasia i Tomek – Celnik

·         2001: Marszałek Piłsudski – Władysław Sikorski

·         2000-2006: Plebania – Moderator (2005)

·         2000: M jak miłość – Lekarz położnik (2001)

·         1998-2003: Miodowe lata – Policjant (2001)

·         1997-2006: Klan – Doktor Dariusz Kuczera, ginekolog Bogny

·         1997-1998: 13 posterunek – Minister

·         1995: Sukces... – pracownik "Dorexu"

·         1993: Czterdziestolatek. 20 lat później – Naczelnik na uroczystości otwarcia mostu

·         1991: V. I. P. – Mężczyzna na Okęciu – niewymieniony w czołówce

·         1991: Panny i wdowy (odc. 2)

·         1988-1991: Pogranicze w ogniu – Leśniczy (1991)

·         1987: Rzeka kłamstwa

·         1987: 07 zgłoś się – Olszewski, oficer w "kontroli lotów" w odc. 19

Polski dubbing[ 

2012: Ralph Demolka – Gene 

·         2012: Niesamowity Spider-Man - George Stacy

·         2012: Mega Spider-Man – Woźny

·         2012: Piraci! – Admirał Collingwood

·         2012: Królewna Śnieżka – Brighton

·         2012: Przygody Sary Jane – Harry Sowersby (druga wersja)

·         2011: The Looney Tunes Show – Prosiak Porky

·         2011: Opowieść Wigilijna Smerfów – Kucharz

·         2011: Śmieszaczki – Puszek

·         2011: Heca w zoo

·         2011: Giganci ze stali – Sędzia

·         2011: Tajemnice domu Anubisa – Frederick Mercer

·         2011: Scooby Doo i Brygada Detektywów 

·         Hugh Dederdee (odc. 13),

·         Argus Fentonpoof (odc. 19),

·         Dr Spike Cavanaugh (odc. 20)

·         2011: Część II

·         2011: Smerfy − Kucharz

·         2011: Rango – Merrimack/Spirit

·         2010: Królik Bugs: Zakręcona opowieść wigilijna – Porky

·         2010: Zemsta futrzaków – Wilson

·         2010: True Jackson – Max

·         2010: Mass Effect 2 

·         Nawigator Pressly

·         Talid

·         Sprzedawca gier na Cytadeli

·         2010: Batman: Odważni i bezwzględni – Profesor Nichols

·         2009: Planeta 51 – Profesor Kipple

·         2009: Mikołajek – Egzaminator

·         2009: Dragon Age: Początek

·         2009: Harry Potter i Książę Półkrwi – profesor Horacy Slughorn

·         2009: Potwory kontra Obcy

·         2009: Góra Czarownic − Szeryf Anthony

·         2008: Fallout 3 – Stanley

·         2008: Scooby Doo i Król Goblinów − Gibles / Śpiew piosenek

·         2008: Garfield

·         2007-2008: Zajączkowo – Błazen

·         2007: Lucky Luke na Dzikim Zachodzie − Crazy Wolf

·         2007: Przygody Sary Jane – policjant (odc. 21)

·         2007: Koń wodny: Legenda głębin

·         2007: Film o pszczołach

·         2007: Fineasz i Ferb 

·         Clyde Flynn,

·         Reg Fletcher (odc. 22a)

·         2007: Shrek Trzeci

·         2007: Don Chichot

·         2007: Mass Effect – Nawigator Pressly

·         2007: Sushi Pack

·         2006-2007: Lola i Virginia 

·         Profesor (odc. 4b),

·         Dyrektor szkoły (odc. 9a)

·         2006: Wymiennicy 

·         Pan Vanderbosh,

·         Phil Mygrave (odc. 3b),

·         Mistrz Phu (odc. 12b),

·         Agent G (odc. 21)

·         2006: Kudłaty i Scooby Doo na tropie – Docent Manuel Małpuś (odc. 9)

·         2006: Pajęczyna Charlotty

·         2006: Zawiadowca Ernie – Ivor (odc. 6)

·         2006: ŌBAN Star Racers – Don Wei

·         2006: Wpuszczony w kanał − Policjant

·         2005-2008: Harcerz Lazlo – Bezkark

·         2005-2008: Ben 10 

·         Kane North (odc. 34),

·         Strażnik (odc. 35, 37),

·         Ochroniarz (odc. 36),

·         Inżynier NASA (odc. 37)

·         2005-2007: Podwójne życie Jagody Lee – Jeden z demonów Piratas

·         2005-2007: Awatar: Legenda Aanga – Chong (odc. 22)

·         2005: Czerwony Kapturek - prawdziwa historia – Beczykłak

·         2005: Robotboy

·         2004-2008: Drake i Josh – Tata Mindy Crenshaw (odc. 31)

·         2004-2008: Batman – James Gordon

·         2004-2007: Danny Phantom 

·         Pani Tetslaf,

·         Król Sera,

·         Koń,

·         Pilot (odc. 16),

·         Damon

·         2004-2006: Brenda i pan Whiskers

·         2004: Hi Hi Puffy AmiYumi – Kaz

·         2004: Iniemamocni

·         2004: Mickey: Bardziej Bajkowe Święta

·         2004: Klinika małych stworzeń – Lektor

·         2004: Thunderbirds – Parker

·         2004: Gwiezdne jaja: Część I - Zemsta Świrów – Naczelnik stacji

·         2004: Porażki Króla Artura – Artur

·         2004: Żony ze Stepford

·         2004: Shrek 2 – Prezenter na balu

·         2003-2005: Kaczor Dodgers

·         2003-2004: Megas XLR

·         2002-2007: Kim Kolwiek 

·         Pracownik Smarty Marta,

·         Pomocnik prezesa firmy niegodziwców

·         2002-2005: Co nowego u Scooby'ego?

·         2002: Cyberłowcy – Matemat

·         2001-2004: Samuraj Jack 

·         2001: Potwory i spółka

·         1999-2004: Rocket Power

·         1999-2003: Nieustraszeni ratownicy

·         1999-2000: Dilbert – Wally

·         1998-1999: Szalony Jack, pirat – Snuk

·         1998: Przygody Kuby Guzika – Tong

·         1998: Przygody Mikołaja – Swamollo

·         1998: Dragon Ball Z

·         1997-2004: Johnny Bravo 

·         Don Knotts (odc. 55, 67a),

·         Koń Ubraniokrad (odc. 58),

·         Pies Huckleberry (odc. 67b)

·         1997-1998: Przygody Olivera Twista

·         1996-1999: Wszystkie psy idą do nieba – A'psik

·         1996-1997: Incredible Hulk – Doktor Dziwny (Strange) (odc. 16)

·         1996: Kosmiczny mecz

·         1996: Walter Melon

·         1995: Co za kreskówka!

·         1994-1998: Spider-Man – John Jameson

·         1992-1998: Batman – Komisarz James Gordon

·         1992-1995: Sprycjan i Fantazjo – Louis Lagare

·         1992: W 80 marzeń dookoła świata

·         1992: Tom i Jerry: Wielka ucieczka

·         1990-1994: Super Baloo – Ciapata

·         1990-1994: Przygody Animków – Prosiak Pucuś

·         1990-1993: Zwariowane Melodie

·         1989: Wszystkie psy idą do nieba – A'psik

·         1987: Miś Yogi i czarodziejski lot Świerkową Gęsią – Huck

·         1988-2007: Pradawny ląd - Pan Trójróg, ojciec Cery

·         1988: Złych czterech i Pies Huckleberry – Pies Huckleberry

·         1987-1990: Kacze opowieści (nowy dubbing z 2007 roku) 

·         kapitan Broda (17),

·         Armstrong (6),

·         Sherlack Jones (25)

·         różne głosy

·         1985-1991: Gumisie

·         1985: Yogi, łowca skarbów – Pies Huckleberry

·         1984-1987: Łebski Harry

·         1980: Pierwsza wigilia Misia Yogi – Huck

·         1977-1980: Kapitan Grotman i Aniołkolatki

·         1974: Hong Kong Phooey 

·         Profesor (odc. 6, 10),

·         Kędzior (odc. 16)

·         1972-1973: Nowy Scooby Doo

·         1972: Arka Yogiego – Pies Huckleberry

·         1960-1966: Flintstonowie

·         1958-1962: Pies Huckleberry – Pies Huckleberry


 

 

   

Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy 

 to jednodniowa zbiórka publiczna, organizowana 

przez Fundację Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy.  Odbywa się tradycyjnie w druga niedzielę 

stycznia każdego roku. 

Całość pokazywana jest w bezpośredniej transmisji 

przez drugi program Telewizji Polskiej. Składają się na 

to bloki, czyli tzw. wejścia na żywo, rozmieszczone

w całodziennej ramówce.

 

Każdego roku blisko 120 tysięcy wolontariuszy 

zbiera pieniądze, które później rozlicza 
w swoich sztabach.Jest to absolutny fenomen socjologiczny

, ponieważ z sum, które wpływają na nasze konto, 

widać, że wszyscy nasi wolontariusze, obdarzeni 

naszym bezgranicznym zaufaniem, rozliczają się

bardzo skrupulatnie z zebranych pieniędzy.

 

O godzinie 20.00 zapraszamy wszystkich do udziału w happeningu pt. "Światełko do Nieba". W tej jednej chwili w całej Polsce prosimy ludzi o wysłanie w stronę nieba - Dobrych Aniołów, światełka w postaci zapalonej zapałki, świeczki, pochodni czy sztucznych ogni. W tej jednej chwili wierzymy w to, że jesteśmy bardzo widoczni.

 

Przez cały dzień w studiu telewizyjnym, trwa licytacja złotych serduszek. Kulminacyjny moment, czyli licytacja nr 1, zaczyna się około godziny 23.00. Po godzinie 00.00, podajemy wstępne, przybliżone wyniki naszej zbiórki. Zazwyczaj, do końca lutego czyli do momentu rozliczenia z Ministerstwem Spraw Wewnętrznych i Administracji, suma ta wzrasta o 30-40%. Podczas trwania Finału, dokładnie rozliczamy nasze poprzednie zakupy i przede wszystkim dokładnie tłumaczymy cel naszej aktualnej zbiórki. Warszawskie studio telewizyjne tego dnia odwiedza kilka tysięcy osób. Kilka razy więcej bawi się na Placu Defilad, przy Pałacu Kultury i Nauki, gdzie odbywa się koncert, a pokaz sztucznych ogni przechodzi każdorazowo do historii, jako piękne widowisko.







Kwoty zebrane na aukcjach tworzonych razem z Allegro

IX Finał 2001  -> 113 222,76 PLN
X Finał 2002   -> 388 918,28 PLN
XI Finał 2003   -> 697 265,79 PLN
XII Finał 2004  -> 667 915,60 PLN
XIII Finał 2005  ->  738 147,73 PLN
XIV Finał 2006  -> 995 485,38 PLN
XV Finał 2007   -> 1 283 556,00 PLN
XVI Finał 2008  -> 1 291 721,14 PLN
XVII Finał 2009  -> 2 119 419,70 PLN
XVIII Finał 2010  -> 3 582 336,30 PLN
XIX Finał 2011  -> 3 623 683,71 PLN
XX Finał 2012  -> 4.469.156 PLN
XXI Finał 2013  -> 3 402 686 PLN
 






FUNDACJA WOŚP


ROZLICZENIA FINANSOWE

 

 

 

Aukcje Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocyr